
 

SWIMMING POOL APPLICATION REQUIREMENTS 

Swimming Pool (Section 245-9)  

Any body of water, excluding farm ponds, or any receptacle for water having a depth at any 

point greater than 18 inches or that has a height of three feet or more and, in either case, a surface 

area greater than 100 square feet, used or intended to be used for swimming or bathing and 

constructed, installed or maintained outside any building, including aboveground and in-

ground swimming pools. 

- A copy of the pool company brochure and installation requirements is necessary to obtain 

a building permit for swimming pools. Some pools may require construction drawings; 

the Building Code Official will contact you if more information is required. Only 

complete applications that include the required documents as described below will be 

accepted for review.  

- Once plans are submitted, any revision to the project that alters the original description 

must be approved.  

- This checklist is provided to insure you have all materials necessary to submit for your 

project. This checklist will be used to review your application submittal for acceptance. 

Plans will not be accepted if the checklist is not followed.  

FOR QUESTIONS OR TO SCHEDULE AN APPOINTMENT CONTACT THE BUILDING 

DEPARTMENT 

GENERAL REQUIREMENTS FOR SUBMITTAL (As applicable) 

 Complete Permit Application. 

 Site Plan showing the dimensions and setbacks of existing and proposed structures; See 

Sample Site Plan.  

 Certificate of Workers Compensation naming the Township as the holder, or Certificate 

of Exemption (All applications). 

 Current Survey or Waiver 

 Homeowner’s letter of approval. 

 A copy of the pool company brochure and installation requirements. 

 All documents which are prepared by state licensed professional(s) shall be stamped and 

wet signed (including revisions) before issuance of permits 

All swimming pools must be surrounded by a fence or barrier at least 48” in height. Above 

ground pools with sides at least 48” above grade do not require a fence. If the house is used as 

one side of the fence, then one of the following must be provided: a power safety cover, or all 

doors/screens that open to the pool must be equipped with an audible warning device, with 

deactivation switch 54” off the floor, or equipped with self-closing and latching devices.  

 

BE SURE TO INDICATE THE TYPE OF FENCING ON THE SITE PLAN 

 


